Data-science in de sport, hoe heurt het eigenlijk?

F. J. Blaauw, R. den Hartigh.

Jun 26, 2018

Abstract

Data-science en big data nemen de wereld over. Van de medische wereld tot aan het ontwikkelen van de perfecte kunstmatige intelligentie, overal wordt data gebruikt, en het liefst zo veel mogelijk. De sportwereld loopt hierop niet achter en er worden talloze data verzameld op allerlei verschillende manieren. Binnen vrijwel alle sporten worden statistieken bijgehouden over winst, verlies, eindtijden, gewonnen punten, enzovoorts. Daarnaast worden er tijdens wedstrijden en trainingen gegevens verzameld over bewegingspatronen, hartslag en soms ook psychologische ervaringen. Via dit soort metingen kunnen we veel te weten komen over de prestaties van de sporter. En nog belangrijker: hoe deze prestaties verbeterd kunnen worden.

-->